Edukacija Za Fizioterapeute

Kranijalne funkcionalne veze u neuromehanici

Kranijalne funkcionalne veze u neuromehanici – praktični seminar

Predavač je Anton Hrystenko – neurolog, doktor osteopatije, lekar sportske medicine, homeopata, magistar pedagogije visokog obrazovanja, izvršni direktor Federacije funkcionalnog koučinga u Ukrajini. 

Kranijalne interakcije predstavljaju iskorak u prepoznavanju neograničenih mogućnosti sistemske regulacije osobe uz pomoć ličnih resursa. Kao i u okviru funkcionalne neuromehanike, naši napori neće biti usmereni na direktan uticaj na tkiva, već na stvaranje uslova pod kojima će se najefikasnije sprovoditi sopstveni regulatorni mehanizmi.

Na ovoj radionici ćemo raditi sa  kraniosakralnim interakcijama koje je prvi opisao Dr Villiam Sutherland. On je početkom prošlog veka otkrio jedva primetno pomeranje kostiju lobanje u odnosu jedna na drugu. On je takav pokret uporedio sa disanjem, a svaki učesnik seminara moći će da se sam uveri koliko je to poređenje tačno.

Naučićemo kako da dijagnostikujemo i ispravimo sistemski nesklad kretanja kostiju lobanje u medjusobnom odnosu. Fiksiranje međusobnog kretanja u šavovima lobanje može stvoriti sukob između ravni pokreta i poremetiti harmoniju cirkulacije krvi, limfe i cerebrospinalne tečnosti. Ova situacija može izazvati disfunkcije u različitim organima i sistemima, uključujući i uticaj na psihoemocionalno stanje osobe.

Mi ćemo naučiti da  stvorimo uslove za punu implementaciju mobilnosti čitavog kranijalnog i kraniosakralnog sistema. Naš rad će se ticati čitavog integralnog sistema neuronske regulacije i više će ličiti na štimovanke muzičkog instrumenta pomoću alata koji poseduje specijalista sa neuromehaničkim veštinama. Ovaj pristup će dovesti do promene ne samo fiziološkog, već i psiho-emocionalnog stanja osobe, koje će postati harmoničnije i sistemski uravnoteženo. Tako će polaznici seminara u svom arsenalu profesionalnih veština dobiti sistemski, efikasan i sveobuhvatan pristup usmeren na usklađivanje ličnosti. To će omogućiti bezbedno rešavanje i fizičkih i psihičkih zadataka, kao i biti efikasna karika u sistemu prevencije i sveobuhvatne rehabilitacije, u kojoj glavnu ulogu ne igraju spoljni uticaji, već sopstvena neuronska regulacija, čime se ostvaruje unutrašnja želja ljudskog sistema za samoizlečenjem i razvojem.

Edukacija je namenjena:

  • Terapeutima
  • Lekarima
  • Osteopatama
  • i drugim stručnjacima orjentisanim na telo