KONFERENCIJA

VI MEĐUNARODNA NAUČNO-PRAKTIČNA KONFERENCIJA „KOSA: NEGA, KOZMETIKA, MASAŽE, PRP-TERAPIJA, TRANSPLANTACIJA KOSE, SUPLEMENTOLOGIJA I DIJETOLOGIJA“

22-23 Mart, 10:00 – 16:00h

Mesto/način učešća:
Online

Organizatori:

Ivan Jurjevič Badjin

VI međunarodna naučno-praktična konferencija

Ukrajina,Srbija Nemačka

Potrebna je registracija

Cilj konferencije: da se detaljno raspravi o pitanjima koja se odnose na osnove medicinske kozmetologije, pristupe aktivacionih, stimulativnih i regenerativnih metoda, kako lokalnog tako i opšteg uticaja u nezi, lečenju i održavanju zdravlja kose. Osnovni zadatak konferencije jeste da se prouči i raspravi o glavnim trendovima, tendencijama, problemima u oblasti nege kose i lečenja kože glave, dela koji se odnosi na kosu, same kose i tela u kontekstu zdravlja kose. Da se pruže praktične preporuke u vezi sa lepotom i zdravljem kose u osnovnim oblastima kozmetologije, trihologije, suplimentologije i terapeutskog smera.

Kome je ova konferencija namenjena?

 • RUKOVODIOCIMA MEDICINSKIH CENTARA;
 • TRIHOLOZIMA;
 • LEKARIMA-KOZMETOLOZIMA;
 • KOZMETOLOZIMA-ESTETIČARIMA;
 • DERMATOLOZIMA-KOZMETOLOZIMA;
 • LEKARIMA OPŠTE PRAKSE;
 • ENDOKRINOLOZIMA;
 • NUTRICIONISTIMA;
 • LEKARIMA DRUGIH SMEROVA.
 • FRIZERIMA.

Kao i:

— za one koji su zainteresovani za različite efikasne metode za negu kose;

— za one koji žele da se upoznaju sa savremenim i aktuelnim trendovima u trihologiji, kozmetologiji (pravilna nega kose), masaže (skalpa) i da ih prouče;

— za one koji žele da unaprede i usavrše svoje profesionalne veštine, povećaju nivo kvalifikacije i konkurentnost među kolegama.

PROGRAM:

I DAN

10:00-16:00h

Otvaranje konferencije. Ivan Badjin

 • Ivan Badjin. Principi spoljašnjeg biološkog upravljanja u dermatologiji i trihologiji.
 • Irina Popova. Trihološki pacijent. Šta ima novo u trihologiji?
 • Aleksandra Gromova. Androgena alopecija — mogućnosti ginekologa.
 • Aleksandra Kirilenko . Endogenski uzroci gubitka kose. Nutritivna podrška.
 • Ivan Baranov.Osobine transplantacije kose u Ukrajini. Kako početi operisati?

Tehnička pauza

 • Aleksandra Kirilenko. Mikroelementoze — metabolički poremećaj mikroelemenata.
 • Sergej Granenko. Mogućnosti osteopatije u lečenju i prevenciji opadanja kose
 • Ivan Badjin. Master klas. PRP-terapija u trihologiji.
 • Olesj Jerosov. Master klas: INARI masažer u kombinaciji sa raznim tehnikama masaže glave.

Rezimiranje

II DAN
 
10:00-16:00h
 

Otvaranje 2. dana konferencije. Ivan Badjin.

 • Jevgenij Kirilenko. MAV dijagnostika — dijagnostika mikroelemenata tela pomoću kose.
 • Pavel Grinišin. Servis, prodaje i merčandajzing u modernoj trihološkoj sobi: — 9 pravila za raspodelu robe u izlozima; — greške u komunikaciji sa klijentima; — zabranjene teme; — 3 tehnike prodaje: up-sales, cross-sales i over-sales.
 • Aleksandra Kirilenko. Master klas. Klinički pregled pacijenta sa opadanjem kose. Gotova rešenja individualnih šema korekcije ishrane.
 • Aleksandr Moisejenko. Master klas. Prednosti usluge za stilistu. Kako obnavljati i negovati kosu pomoću prirodnih preparata.

Tehnička pauza

 • Ivan Badjin. Master klas. Mioekstenzija u masaži glave.
 • Diana Spicina . Master klas. Antistresna marma-masaža glave.
 • Jana Jacevskaja . Master klas. Masaža glave 20 godina iskustva u jednoj sesiji.
 • Natalija Gassib . Master klas. Kompleksna nega kose u kozmetičkom salonu.

Okrugli sto: rezimiranje

GOVORNICI KONFERENCIJE:

BADJIN IVAN JURJEVIČ

kandidat medicinskih nauka, šef Odeljenja za regenerativne tehnologije Movicsmed-Balkan: mezenhimalne matične ćelije, PRP-terapija.

POPOVA IRINA ALEKSEJEVNA

kandidat medicinskih nauka, dermatolog-venerolog više kategorije, triholog, profesor-ekspert korporacije Borun (Kina), član Evropskog društva za istraživanje kose (EHRS), član Američke akademije za dermatologiju (AAD), član Ukrajinskog udruženja dermatovenerologa i kozmetologa (UAVSL), počasni predsednik DO -„Ukrajinsko udruženje trihologa“.

KIRILENKO ALEKSANDRA JEVGENJEVNA

kandidat medicinskih nauka, lekar-nutricionista, kardiolog, lekar za ultrazvuk, predsednik Nezavisne asocijacije nutricionista i dijetetičara Ukrajine NANDU, suosnivač laboratorije za analizu mikroelemenata bioloških medija „Viria“, Ukrajina.

 

GROMOVA ALEKSANDRA

doktor medicinskih nauka, docenat katedre za akušerstvo, ginekologiju i neonatologiju IPO NMU O.O. Bogomolec, najviša medicinska kategorija, član ISGE i EMAS.

GRANENKO SERGEJ

doktor osteopatije, ortoped-traumatolog. Osnivač i rukovodilac Centra za osteopatsku medicinu “DoctorGran” u g. Odesi – lečenje pacijenata, obuka stručnjaka, održavanje međunarodnih konferencija i seminara o osteopatiji.

BARANOV IVAN

doktor medicinskih nauka, hirurg za transplantolog kose, triholog. Osnivač i rukovodilac HairMed centra za lečenje i transplantaciju kose, predsednik Instituta za hirurško obnavljanje kose (grad Dnjepar). Član ISHRS, IHRS, UHRS, BAT, generalni član World FUE Institute. Ukrajina).

JEVGENIJ KIRILENKO

kandidat fizičko-matematičkih nauka, osnivač i rukovodilac istraživačko-proizvodne kompanije „Virija”

PAVEL GRINIŠIN

Osnivač kompanije za upravljanje GRINISHIN i poslovne škole GRINISHIN BEAUTY SCHOOL, poslovni trener kvalifikovan od strane Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj, međunarodni stručnjak u oblasti menadžmenta sa više od 24 godine radnog iskustva, autor beauty bestselera “Beauty Business od A do Š”.

OLESJ EROSOV

maser klasične masaže, razrađivač autorskih zdravstvenih i SPA tretmana, autor INARI masažera, patentiranog u Ukrajini i EU.

MOISEJENKO ALEKSANDR

31 godina prakse u masaži, Suvlasnik salona “LakshmiSpa”, g.Kijev. Predavač klasičnih, kupeljskih i autorskih masažnih tehnika (rituali turski i marokanski spa-hamam, marokanska masaža, masaža ubrusima, wellness masaža teniskim lopticama). Stručnjak za ličnu uslugu i komunikaciju.

NATALIA GASSIB

osnivač i rukovodilac Laser&Spa klinike, sertifikovani biolog-genetičar, sertifikovani kozmetolog, međunarodni stručnjak Dermalogice.

DIJANA SPICINA

maser, osnivač MYSKIN studija za lasersko uklanjanje dlaka i masažu, brend kouč TMEFFIDERM & MEDICAFARM (Laboratoires INELDEA, Francuska).

JANA JACEVSKAJA

Medicinsko i visoko pedagoško obrazovanje 25 godina prakse u masaži, 12 godina pedagoškog iskustva u vodećim domaćim i međunarodnim školama masaže, izrađivač autorskog „Sistema principa ergonomije pokreta masera“, organizator i profesor „ YanaYAtsevska school ofmassage “ Organizator i rukovodilac „Konsultantsko-rehabilitacionog centra” u g. Ukrajinki Šef Organizacionog odbora Otvorenog međunarodnog takmičenja majstora za masažu „ MASSAGE BATTLE “PRESTIGE “.

MILENA KOSTADINOV

Trener grupnih i individualnih fitnes programa i maser terapeut,viša medicinska sestra

KO MOŽE DA UZIMA UČEŠĆE U KONFERENCIJI:

 

— svi, koji su zainteresovani za temu konferencije, mogu da postanu učesnici;

— svaki učesnik, koji je stručnjak sa višom ili srednjom medicinskom spremom, po završetku konferencije će moći da dobije sertifikat Udruženja patofiziologa Ukrajine i NANDU (Nezavisno udruženje nutricionista i dijetetičara Ukrajine);

— lekari za učešće u ovoj konferenciji moći će da dobiju dodatnih 5 BDP bodova (kontinuirano stručno usavršavanje).

Program naučno-praktične konferencije može se formirati (menjati se i dopunjavati) tokom organizacionog perioda. Konferencija je osmišljena da se u budućnosti formira civilizovano tržište i profesionalna zajednica na svim nivoima, zahvaljujući velikoj količini raznovrsnih informacija prikupljenih u formatu dvodnevnog informacionog koncentrata.

Organizatori konferencije: